Najboljša krožna žaga za železo, jeklo, aluminij in razrez materialov različnih profilov

Krožna žaga je eden od strojev, ki ne sme manjkati v nobeni profesionalni delavnici, prav pride tudi pri delu v domači delavnici. Krožna žaga omogoča rezanje različno velikih obdelovancev z veliko natančnostjo. Glede na to, za kakšno vrsto obdelovanca potrebujete žago, lahko izbirate med različnimi vrstami oziroma izvedbami žag. V podjetju Storma d. o. o. zastopamo češkega proizvajalca žag za kovine Bomar. Gre za priznanega proizvajalca, ki se s proizvodnjo tračnih in krožnih žag ukvarja že več kot 25 let. So proizvajalci tračnih žag, od namiznih pa vse do takšnih, ki omogočajo razrez do premera 2000 mm. Prav tako pa proizvajajo krožne žage za aluminij, železo in jeklo, kopirne rezkarje in ostale stroje za obdelavo aluminijastih in PVC profilov TRONZADORAS MG iz Španije. Krožna žaga in ostali stroji so lahko ročni, polavtomatski, avtomatski in CNC krmljeni. Poleg tega pa vam ponujamo tudi liste krožne in tračne žage, magnetne vrtalne stroje, kronske svedre, emulzije in olja. Ne glede na to, ali potrebujete žago za vzdolžne, prečne, poševne ali zajeralne reze, za vsako vrsto uporabe bomo našli rešitev.

 

Žage za kovine – rezanje železa, aluminija in jekla bo hitro in enostavno

Naša ponudba zajema različne modele krožnih žag, ki so namenjene razrezu kovin, kot so železo, aluminij ali jeklo: ročne, manualne, avtomatske in EXACTCUT žage. Slednje so na voljo v T in M serij in omogočajo inovativne rešitve. Ne glede na to, kateri model izberete, to je krožna žaga visokih zmogljivosti in nizkih obratovalnih stroškov. Vsi modeli se lahko pohvalijo z zanesljivim delovanjem, nizkimi obratovalnimi stroški in dolgo življenjsko dobo. Krožna žaga je oblikovana tako, da je delo z njo enostavno, predvsem pa varno.

 

Krožne žage EXACTCUT

Ne glede na to, kateri model boste izbrali, krožna žaga EXACTCUT je visoko zmogljiv stroj, ki svoje delo opravi brezkompromisno. To so stroji, ki so primerni za delo v kovaški industriji v segmentu jeklarstva in nekovinskih materialov, za izdelavo ležajev in drugih standardnih elementov, uporabljajo se tudi v avtomobilski industriji. Priljubljene so tudi med proizvajalci električnih komponent, priključkov in spojk iz jekla in nekovin, proizvajalci konstrukcij za pohištveno industrijo itd. Krožna žaga EXACTCUT je primerna tudi za popolnoma avtomatizirano proizvodnjo, ima večkratno zmogljivost v primerjavi z ostalimi razpoložljivimi tehnologijami. Verjetno ni potrebno podarjati, da je pri izbiri krožne žage za železo (oziroma aluminij ali jeklo) potreben preudaren razmislek, saj neprimeren stroj vpliva na skupno kapaciteto postrojenja in posledično tudi na stroške razreza.

 

krožne žage za železokrožne žage za aluminij

 

Pomemben je tudi list za krožno žago

Izbira ustreznega lista za krožno žago je zelo pomembna za zanesljivo in brezhibno delovanje. Sama izbira pa je odvisna od več dejavnikov. List je vedno potrebno izbrati v odvisnosti od kakovostni materiala obdelovanca, velikosti preseka obdelovanca in vrste obdelovanca (npr. list krožne žage za profile). Pri tem je pomembno, da posebno pozornost posvetite kakovosti lista in ustreznemu ozobljenju (število zob na colo v odvisnosti od premera in vrste obdelovanca). Prav tako pa je pomembno, da je list primerno dolg in širok in tudi, da je primerno napet. Premalo napet list bo opletal, rez pa ne bo natančen, preveč napet list pa lahko povzroči lom. Le pravilna dolžina in širina lista žage in ostale materiale pa bo zagotovila dolgo življenjsko dobo stroja, optimalne stroške brušenja in razparjevanja itd. Če niste povsem prepričani, kakšen list izbrati, nas kontaktirajte in pomagali vam bomo.

 

Izbrani modeli iz ponudbe

Med izredno kakovostne krožne žage za profile spada tudi model žage Jepson 8230/48, ki je namenjena tudi rezanju cevi, pločevine, mreže itd. Razrez je mogoč brez emulzije in brez nastanka srha, sama nastavitev globine rezanja pa je hitra in enostavna. Omenjen model ročne žage ima zelo lahko magnezijevo ohišje, zato je krožna žaga lahka in primerna za prenašanje. Če iščete kakovosten stroj, izberite to profesionalno različico za intenzivno uporabo. Na krožni žagi je nameščen tudi HM list za rezanje najrazličnejših profilov in cevi. Izredno zanesljiva ročna krožna žaga za profile, cevi itd. je tudi model Jepson 8219, ki ima kot opcijo tudi vodilo za ravno rezanje dolžine od 600 do 1200 mm – vpenjanje brez orodja za ravno rezanje tudi bolj dolgih rezov.

 

Visokokakovostne krožne žage za železo in ostale materiale

Med profesionalne krožne žage za železo sodijo žage serije T, ki so kompaktne avtomatske velikoserijske žage za razrez posamezne palice z omejenimi opcijami dodatne opreme. Več informacij o profesionalnih žagah za kovino, jeklo, aluminij in ostale materiale vam lahko posredujemo preko telefona ali elektronske pošte, lahko pa nam pošljete povpraševanje preko spletnega obrazca in poslali vam bomo ponudbo s ceno. Krožne žage za železo, krožne žage za aluminij ali krožne žage za jeklo – naša ponudba je pestra in raznolika, zato smo prepričani, da boste v njej našli tisto, kar potrebujete.