Kakovostne ročne in namizne čne žage za kovino, jeklo in ostale materiale

Tračne žage so nepogrešljiv stroj v marsikateri industriji, prav pridejo tudi v domači delavnici za marsikatero opravilo. Vsak mojster ve, da je izredno pomemben tudi list za tračno žago, ki mora biti oster in zanesljiv. Tračne žage so namenjene rezanju različnih profilov materialov, od malih pa vse do večjih. Modeli tračnih žag so različni, odvisno od vaših potreb dela. Raznovrstni modeli se razlikujejo po izvedbi in po stopnji avtomatizacije (ročna tračna žaga, namizna tračna žaga za kovino in ostale materiale, kot je jeklo, aluminij, železo, polavtomatske, avtomatske, CNC krmljene tračne žage itd.). Za vsako vrsto uporabe lahko najdete primeren stroj. Ponudba podjetje Storma d. o. o. je pestra in raznolika, ogledate pa si jo lahko na naši spletni strani. Tam so vam na voljo tudi spletni katalogi, kjer je predstavljena celotna ponudba.

 

Tračne žage za jeklo

 

Kako izbrati primerno tračno žago?

Tračne žage so namenjene razrezu različnih materialov, poleg žaganja in rezanja lesa, kovine, jekla in ostalih materialov pa omogočajo tudi obdelavo bolj masivnih materialov. Za dobro in hitro opravljeno delo je pomembno, da izberete kakovostno žago, ki je oblikovana tako, da je delo z njo enostavno in udobno. Glede na vrsto dela, izberite primerno žago. Za domače delavnice so bolj primerne ročne tračne žage, prav pa pride tudi tračna žaga za kovino oziroma tračna žaga za jeklo, s pomočjo katere lahko hitro in enostavno opravite željeno delo. Za industrijsko rabo so bolj primerne avtomatske ali polavtomatske tračne žage, ki so lahko gravitacijske, hidravlične itd. Ne glede na to kakšno tračno žago potrebujete, pomembno je, da izberete zanesljivo žago, ki deluje brezhibno. V našem prodajnem programu boste našli različne modele žag za rezanje različnih materialov. Pohvalijo se lahko z brezhibnim delovanjem in dolgo življenjsko dobo. Ker so žage robustne in zagotavljajo odlično dušenje vibracij, bo delo z njimi hitro, zanesljivo, udobno in varno. Za to bo poskrbela tudi toga konstrukcija.

 

Na kaj morate biti še posebno pozorni pri izbiri tračne žage?

Tračne žage bodo služile svojemu namenu, če bodo kakovostne in precizne. Pred nakupom je zato smotrno preveriti, kako precizno rezanje omogoča ter ali omogoča tudi rezanje pod kotom. Če potrebujete žago za hitro rezanje, je dobro preveriti tudi, ali je opremljena s hitrovpenjalnim primežem. Če je tračna žaga opremljena s hladilnim sistemom, pa ste lahko prepričani, da bo še bolj obstojna. Pred nakupom preverite tudi, kakšno je nastavljanje hitrosti, kakšna je največja kapaciteta rezanja, kakšne so dimenzije tračnega lista, kakšno je dosegljivo območje rezanja ter dosegljiv kot rezanja, rezalna hitrost itd. Pri izbiri vam bomo z veseljem priskočili na pomoč tudi zaposleni v podjetju Storma d. o. o., ki imamo s tračnimi in krožnimi žagami veliko izkušenj.

 

Izbira primernega lista za tračno žago je zelo pomembna

List za tračno žago je pomemben del omenjenega stroja. Poleg različnih vrst delovnega orodja, kot so tračne žage, boste pri nas dobili tudi list za žago. Čeprav je življenjska doba lista za tračno žago zelo dolga, se lahko obrabi in otopi, zato jih je po določenem času potrebno zamenjati. List za tračno žago iz našega prodajnega asortimaja ima dolgo življenjsko dobo, je odporen proti utrujanju, izdelan pa je iz kakovostnega jekla, ki ga ščiti pred zlomom, pa tudi obraba je počasnejša. S primernim listom za žago bodo rezi natančni in čisti. Z našimi vsestranskimi listi za žago boste lahko rezali različne materiale. Ker so napredno zasnovani, omogočajo rezanje trdnih in sestavljenih snovi. Takšno žago lahko zato uporabljate kjerkoli in kadarkoli. Delo s kakovostno tračno žago, ki je opremljena z ostrim listom, bo prijetno in enostavno, delo pa bo izredno natančno opravljeno.

 

Namizna tračna žaga za kovino

 

Kakšna naj bo dolžina in širina lista?

Tračni list se vedno izbira v odvisnosti od materiala obdelovanca, velikosti preseka obdelovanca in vrste obdelovanca. Glede na te kriterije izberete kakovosten list za žago ter ustrezno ozobljenje oziroma število zib na colo v odvisnosti od premera in vrste obdelovanca. Najboljša izbira je otovo ta, da izberete kombinirano oziroma variabilno ozobljenje, ki zagotavlja delo z najmanj vibracijami in čim širši spekter presekov in oblik obdelovalnih materialov. List za tračno žago mora biti tudi ustreznih dimenzij.

 

Ponudba tračnih žag

Ročna tračna žaga, namizna tračna žaga za kovino, tračna žaga za jeklo – kakšno žago pa vi potrebujete? V našem prodajnem programu boste našli različne vrste tračnih žag, od gravitacijskih do dvostebernih. Med izredno priljubljenimi in prodajanimi so žage za kovino Bomar, ki so robustne in zanesljive. Češki proizvajalec Bomar ima več kot 20 let izkušenj na področju proizvodnje tračnih žag, zato predstavlja idealno izbiro za vse, ki iščete zanesljivost, natančnost in udobnost pri delu. Prav vsaka od tračnih žag za kovino zagotavlja profesionalni razrez materiala. Na naši spletni strani si lahko ogledate celotno ponudbo tračnih žag za jeklo, železo in ostale kovine itd. Za več informacij pa nas kontaktirajte in z veseljem vam bomo odgovorili na vsa vaša vprašanja.