Vrhunske krožne žage in list krožne žage za kovino, železo in ostale materiale

Krožne žage za kovino so uporabne na različnih področjih in so nepogrešljive v različnih industrijah. Pa ne le tam, prav pridejo tudi v marsikateri domači delavnici. Krožne žage so lahko ročne, manualne ali avtomatske. Nakup krožne žage mora biti dobro premišljen, saj bo le ustrezna žaga omogočala udobno delo in dala dobre rezultate dela. Neprimerna izbira lahko povzroči velike stroške pri samem delu, zato naj bo izbira zares dobro premišljena. Pri tem vam lahko pomagamo tudi v podjetju Storma d. o. o. Ukvarjamo se s prodajo visokokakovostnih strojev za obdelovanje kovin, med katerimi se nahajajo tudi krožne žage priznanega češkega proizvajalca Bomar. Ne pozabite, da je za kakovostno delo pomemben tudi list krožne žage, ki mora biti oster in pravilno vpet. 

 

Kakšen mora biti list žage?

Za natančen razrez je izredno pomemben tudi list krožne žage, ki mora biti primerno dolg in širok, natančno vpet in oster. Izbira ustreznega lista za krožno žago pa je odvisna od različnih dejavnikov, predvsem od tega, kakšna je kakovost materiala obdelovanca, kakšna je velikost preseka obdelovanca in na sploh od vrste obdelovanca (ali gre za profile, snop profilov, poln material itd.). Poleg tega pa je pomembno tudi ozobljenje oziroma število zob na colo v odvisnosti od premera in vrste obdelovanca. Kot smo že omenili, je pomembno tudi, da izberemo žagin list za krožno žago prave dolžine in širine. List krožne žage za železo mora biti tudi ustrezno napet. Če je premalo napet, bo opletal, to pa pomeni, da ne bo rezal dobro, natančno in enakomerno. Tudi preveč napet list lahko povzroči nevšečnosti, in sicer obstaja velika verjetnost, da bo povzročil lom. Izbira primerne dolžine in širine lista za krožno žago za kovino zagotavlja dolgo življenjsko dobo, hkrati pa bo lahko pravilna izbira zmanjša tudi stroške brušenja in razperjevanja oziroma samega vzdrževanja.

 

list krožne žage za kovinožagin list za krožno žago

 

Profesionalne krožne žage so opremljene z najboljšim listom za žago

V naši ponudbi lahko poleg ročnih, manualnih in avtomatskih krožnih žag najdete tudi profesionalne krožne žage EXACTCUT. Opremljene so z visokokakovostnim listom, s pomočjo katerega boste dosegli izredno natančne vzdolžne in zajeralne reze. Delo s takšno žago je udobno in hitro, predvsem pa varno. Krožne žage EXACTCUT vam ponujajo inovativne in brezkompromisne rešitve, so izredno zmogljivi stroji z nizkimi obratovalnimi stroški. Uporaba tovrstnih žag je široka, in sicer v kovaški industriji oziroma proizvodnji v segmentu jeklarstva in nekovinskih materialov, za izdelavo ležajev in ostalih standardnih elementov, v avtomobilski industriji, pri proizvodnji priključkov in spojk iz jekla in nekovin, pri proizvodnji električnih komponent, v proizvodnji konstrukcij za pohištveno industrijo in pri proizvodnji, ki zahteva večizmensko delo brez človeške prisotnosti, visoke zmogljivosti in majhne obratovalne stroške.

 

Izbira listov krožne žage

Ker se list žage sčasoma obrabi, je učinkovitost tudi vedno slabša. To pomeni, da so rezi manj natančni in da se lahko površina okoli reza poškoduje. Listi iz naše ponudbe se razlikujejo po premeru, številu zob in po tem, za kakšen namen so namenjene. Listi za žage se vedno izbirajo v odvisnosti od materiala obdelovanca oziroma njegove kvalitete, od velikosti preseka in vrste obdelovanca. Nato pa se glede na kvaliteto lista izbere tudi ustrezno ozobljenje, izbirajo pa se tudi v odvisnosti od tehnološkega postopka žaganja. Prav zato ločimo počasi tekoče krožne žage, kjer se uporabljajo predvsem HSS ali HSS-Co žagini listi in hitro tekoče krožne žage, kjer se uporabljajo žage s ploščicami iz karbidne trdine. Celotna ponudba krožnih žag in listov za žage vam je na voljo na naši spletni strani. Za več informacij pa nas lahko kontaktirate in odgovorili vam bomo na vsa vaša vprašanja.

 

Poleg krožnih žag tudi tračne žage

Poleg krožne žage lahko pri nas dobite tudi tračne žage in liste za tračne žage. Tovrstne žage se uporabljajo za razrez malih in velikih profila, palic in tudi polnih materialov. Glede na to, za kakšno vrsto uporabe potrebujete stroj, imamo za vas na voljo različne modele, ki se razlikujejo glede na stopnjo avtomatizacije kot tudi po sami izvedbi. Na voljo pa so vam tudi ostri in kakovostni listi za tračne žage, s pomočjo katerih boste lahko dosegli izredno natančne reze.

 

Ostala ponudba

Podjetje Storma d. o. o. je zastopnik češkega proizvajalca tračnih in krožnih žag za kovine, aluminij in razrez ostalih materialov Bomar. Poleg tega pa proizvajajo tudi kopirne rezkarje in ostale stroje za obdelavo aluminijastih in PVC profilov TRONZADORAS MG iz Španije.