Listi za krožno žago – izbira pravega žaginega lista odvisna od več dejavnikov

 


Če potrebujete list za krožno žago za kovino, je podjetje Storma d.o.o. pravi naslov za vas. Listi za krožno žago se vedno izbirajo v odvisnosti od kakovosti materiala obdelovanca, velikosti preseka obdelovanca in vrste obdelovanca (polno, profili, snop profilov ...). Glede na navedeno se izbere kakovost lista za krožno žago ter ustrezno ozobljenje - števila zob na colo v odvisnosti od premera in vrste obdelovanca.
Izredno pomembno je, da izberemo list za krožno žago prave dolžine in širine. Cena pri tem ne igra nobene vloge. Če je list krožne žage za kovino premalo napet, bo ta opletal. Kar pomeni, da ne bo rezal dobro niti enakomerno. Preveč napet žagin list za krožno žago pa bo drugi strani lahko povzroči lom. Pravilna dolžina in širina lista krožne žage za kovino bo zagotovila, da bo ta imel dolgo življensko dobo, obenem pa boste tudi zmanjšali stroške brušenja in razperjevanja, ki je dolgotrajno delo in zato včasih celo dražje od nakupa novega lista.

 

listi za krožno žagolist za krožno žago


List za krožne žage za kovino Exactcut za natančen vzdolžni rez


Profesionalni listi za krožne žage ExactCut omogočajo natančne vzdolžne in zajeralne reze, pri tem pa zagotavljajo najvišjo mero udobja in varnosti pri delu. Krožne žage ExactCut ponujajo rešitve brez kompromisov, odlikujeta pa jih  tudi visoka zmogljivost in nizki stroški. Stroji so primerni:

  •  v kovaški proizvodnji v segmentu jeklarstva in nekovinskih materialov;
  •  za izdelavo ležajev in drugih standardnih elementov;
  •  v avtoindustriji;
  •  pri proizvodnji električnih komponent;
  •  pri proizvodnji  priključkov in spojk iz jekla in nekovin;
  •  pri proizvodnji konstrukcij za pohištveno industrijo;
  •  pri prozvodnji, ki zahteva večizmensko delo, brez človeške prisotnosti, visoke zmogljivosti in majhni obratovalni stroški.


S profesionalnimi listi za krožno žago boste občutili razliko


List za tračno žago se lahko sčasoma obrabi in zato je njegova učinkovitost slabša, posledično pa so rezi manj natančni in se površina okoli reza lahko poškoduje. Zato vam v podjetju Stroma d.o.o. ponujamo širok nabor različnih listov za žage, tako za krožno kot tračno žago. Listi se med seboj razlikujejo po premeru, številu zob ter po tem, ali je tračna oz. krožna žaga namenjena za razrez kovine ali lesa.

Obiščite nas in izberite ustrezen list za svojo krožno žago za kovino. Vabljeni.