Tračna žaga za kovino je lahko vertikalna ali horizontalna – izberite najboljšo!

Tračna žaga je namenjena razrezu najrazličnejših materialov. Izredno uporabna je za rezanje lesa, z njo pa lahko režemo tudi ostale materiale. Tračna žaga se uporablja za razrez različnih obdelovancev različnih velikosti in profilov, palic in tudi polnih materialov. Kakovostne tračne žage za kovino in za profile oziroma rezane različnih profilov obdelovanca bodo poskrbele, da bo delo zanesljivo in natančno opravljeno. Poznamo različne vrste tračnih žag, med katerimi so horizontalne tračne žage in vertikalne tračne žage. V naši ponudbi boste našli raznovrstne modele, ki se razlikujejo po stopnji avtomatizacije (ročne, polavtomatske, avtomatske itd.) in po izvedbi, zato smo prepričano, da boste našli primeren stroj za vsako vrsto uporabe.

 

Tračna žaga za kovino

 

Tračne žage za kovino priznanega proizvajalca Bomar

Verjetno ni potrebno poudarjati, kako pomembno je, da je tračna žaga kakovostna in zanesljiva. Čeprav je tračna žaga še vedno najbolj uporabljen stroj v industriji in profesionalnih delavnicah, jo lahko najdemo tudi v marsikateri domači delavnici. Žage za kovino so lahko različne, od klasičnih oziroma navadnih, pa vse do avtomatskih in polavtomatskih. Pri izbiri tračne žage za kovino bodite pozorni na to, da so robustne in da zagotavljajo dobro dušenje vibracij. Med najbolj iskanimi in prodajanimi tračnimi žagami za kovino so tračne žage Bomar. Češki proizvajalec že več kot 25 let proizvaja visokokakovostne tračne žage za obdelavo kovin. Prav vse tračne žage Bomar zagotavljajo profesionalni razrez materiala. Med njimi so tudi horizontalne tračne žage, pri kateri je obdelovanec v mirovanju, rezilo pa zaniha navzdol čez rez. Horizontalne tračne žage so primerne za rezanje kovin večjih dolžin, najbolj pa so uporabne za rezanje cevi. Za razliko od horizontalnih žag vertikalna tračna žaga ohranja rezilno pot v mirovanju, medtem ko se obdelovanec premika čez rezilo. Vertikalna tračna žaga je primerna za rezanje bolj kompleksnih oblik in kotov ter večjih obdelovancev.

 

Ponudba tračnih žag za kovino

V našem prodajnem programu lahko najdete kakovostne tračne žage, ki so namenjene rezanju različnih materialov različnih velikosti. Gravitacijske žage za kovino imajo enostransko vpet lok žage, ki se spušča z nagibanjem pod lastno težo, torej gravitacijsko. Podajna hitrost žage se lahko regulira ročno, lahko pa tudi hidravlično, odvisno od modela, ki ga izberete. Izberete lahko tudi dvosteberno tračno žago. Ti modeli so zasnovani na dvosteberni tehniki vodenja loka žage, ki je lahko na masivnih okroglih stebrih ali pa na prednapetih linearnih vodilih. Regulacija spuščanja loka žage, podajanje in vpenjanje obdelovancev pa je lahko delno ali v celoti avtomatizirano. V naši ponudbi so tudi valjčne proge in merilni sistemi. Valjčne proge se prilagajajo zahtevam po nosilnosti, dolžinam in ostalim individualnim zahtevam. Prav tako pa se lahko na izstopni strani prigradijo tudi merilni sistemi z različno stopnjo avtomatizacije. Če potrebujete zanesljivo in brezhibno delujoče tračne žage za profile, krožne žage in liste krožne žage, ki se lahko pohvalijo tudi z dolgo življenjsko dobo, potem si oglejte našo ponudbo. Prepričani smo, da boste v njej našli tisto, kar potrebujete.

 

Namizna ali prenosna tračna žaga Bomar Pulldown

V naši ponudbi je tudi kakovostna namizna tračna žaga za kovino Pulldown, ki je namenjena razrezu manjših obdelovancev, za ravne reze 90° ter kotne reze do 30° in se jo upravlja ročno. Ker je prenosna, jo lahko prenašamo in postavimo na delovno mizo, lahko ji dodamo podstavek ali hladilni sistem, ki zagotavlja še boljše rezanje. Model Bomar Pulldown 160.120 omogoča veliko območje rezanje, ki je primerno za uporabo v profesionalnih delavnicah kot v domačih delavnicah. Omenjen model omogoča tudi rezanje obdelovancev pod kotom, pri tem pa se lok žage lahko zasuče brezstopenjsko od 0° do 60°, pri tem pa ostane obdelovanec ravno. Model se lahko pohvali s stabilno alu lito konstrukcijo, omogoča lahko in priročno vpenjanje obdelovanca s hitrovpenjalnim primežem, prav tako pa nastavitev kota rezanja enostavna. Različni modeli tračnih žag so vam na voljo v naši ponudbi. Več informacij o njih lahko dobite na naši spletni strani, kjer lahko v spletnem katalogu pregledate celotno ponudbo.

 

Tračne žage za kovino in profile

 

Workline modeli tračnih žag

Med Bomar tračnimi žagami za profile boste našli tudi polavtomatsko žago Workline 410.280 DGH, ki deluje polavtomatsko. Glavne lastnosti te kakovostne žage so: hidravlično vpenjanje obdelovanca, samodejno spuščanje loka in samodejni dvig loka v zgornji položaj po opravljenem rezu. Opremljena je s preciznimi kovinskimi vodili in vodilnimi kolesi, ki so odporna na obrabo, ročno lahko nastavite kot rezanja z odčitavanjem na skali. Prav tako pa ima avtomatsko kontrolo rezalnega pritiska in rezalnega podajanja, gnano čistilno ščetko medzobja, ki teče sinhrono s hitrostjo traku žage in hladilni sistem z dvema dovodoma pred in za reznim kanalom. Vsi kompaktni modeli Workline zagotavljajo odličen razrez srednje velikih obdelovancev, odlikuje pa jih inovativno rokovanje, ekonomičnost in udobje.

 

Ne pozabite na kakovosten in oster list za tračno žago

Ni dovolj imeti samo dobro tračno žago, pomembno je tudi, da ima žaga oster in zanesljiv list, ki opravi glavno delo. Poleg žag lahko pri nas dobite tudi vrhunske liste za žage. Ko se stari list obrabi in ko otopi, lahko pri nas dobite novega, ki bo poskrbel za nemoteno in brezhibno delovanje vaše žage.