Pestra ponudba krožnih žag za obdelavo kovin v Stormi

Kdor se ukvarja z obdelavo lesa ali kovin seveda potrebuje orodje, ki mu kakovostno in natančno obdelavo kovin in lesa tudi omogoča. Pri delu z obema materialoma je skoraj nepogrešljivo orodje krožna žaga, ki omogoča natančno obrezovanje in rezanje kovine ali lesa. Tako ločimo krožne žage za kovine in krožne žage za les. Seveda tudi med posameznimi krožnimi žagami ločimo več vrst žag. Pri nakupu krožne žage lahko torej izbiramo med ročnimi krožnimi žagami, namiznimi krožnimi žagami, manualnimi krožnimi žagami, avtomatskimi krožnimi žagami ter EXACTCUT krožnimi žagami. Vse naštete modele krožnih žag za aluminij in druge kovine lahko naročite tudi v podjetju Storma, kjer svojim kupcem zagotavljamo kakovostno in natančno orodje za obdelavo kovin.

 

Krožna žaga za kovino

 

Ročne krožne žage z vodilom so praktične in enostavne za uporabo

Ročna krožna žaga z vodilom je odličen pripomoček, ki nam omogoča izjemno natančno in kakovostno rezanje kovine. Rez, ki ga z ročno krožno žago naredimo je čist in gladek, izdelek pa je lahko tako kvalitetno izdelan. Z žago lahko po vodilu ali vodilni tirnici ustvarite dolge in na milimeter natančne reze. To je veliko bolj praktično kot zamudno sestavljanje mize za namizno žago in potiskanje dolgih plošč vzdolž male mize.

 

Kateri list za krožno žago izbrati, da bo trajal več časa?

Seveda pa je za natančno in predvsem varno delo z ročno krožno žago potrebno poskrbeti za to, da uporabimo pravi list. Kot univerzalni list se za krožno žago priporoča list iz karbidne trdine, ki tudi pri trših ploščah ne izgubi ostrine takoj. Ob tem je potrebno vedno nastaviti ustrezno globino reza. Če pa se odločimo za nakup ročne krožne žage z vodilom, bo ročna žaga postala še veliko bolj natančen instrument tako za rezanje kovine kot tudi za rezanje lesa.

 

List za krožno žago

 

Tudi avtomatske krožne žage so zelo priljubljene, hkrati pa zelo natančne

Izjemno priljubljene se tudi avtomatske krožne žage, ki so nekoliko večje od ročnih krožnih žag, vendar zato nič manj natančne, rez, ki ga avtomatske krožne žage ustvarjajo pa je prav tako čist in gladek. Dolžina žaganja je pri avtomatskih krožnih žagah nastavljiva v razponu.

 

Krožne žag ExactCut imajo širok uporabni spekter

Če pa želite rešitev brez kompromisov in vam prostor v delavnici to dopušča ter je narava vašega dela takšna, da profesionalno krožno žago potrebujete, se velja odločiti za krožne žage ExactCut. Stroji so namenjeni:

 

  • kovaški proizvodnji v segmentu jeklarstva in nekovinskih materialov;
  • izdelavi ležajev in drugih standardnih elementov;
  • avto industriji in dobaviteljem avto industrije;
  • proizvajalcem električnih komponent;
  • proizvajalcem priključkov in spojk iz jekla in nekovin;
  • proizvajalcem konstrukcij za pohištveno industrijo;
  • trgovcem z jeklom;
  • proizvodnjam po zahtevi za večizmensko delo, brez človeške prisotnosti, visoke zmogljivosti in majhni obratovalni stroški.

 

ExactCut žage so uporabne v popolnoma avtomatizirani proizvodnji in premorejo večkratna zmogljivost v primerjavi z drugimi razpoložljivimi tehnologijami. ExactCut žage omogočajo izjemno natančno rezanje, rez pa je gladek in čist.

 

Pestra ponudba ostalih izdelkov v podjetju Storma

V podjetju Storma pa svojim strankam ponujamo veliko več kot le krožne žage. Poleg krožnih žag se lahko stranke pri nas odločijo tudi za nakup tračnih žag za kovine, ki so prav tako natančne in ustvarjajo gladek ter čist rez. Tračne žage se uporabljajo za razrez tako malih kot večjih profilov, palic kot tudi polnih materialov. Tračne žage so pri nas na voljo v veliko različnih modelih, med katerimi lahko izbirate ter tako izberete žago, ki bo popolnoma ustrezala vašim zahtevam in željam.  Ponujamo tudi liste tako za tračne kot tudi za krožne žage v različnih trdotah. Listi za krožne žage so kakovostni in se obrabljajo počasi.

Poleg široke ponudbe krožnih in tračnih žag pa lahko stranke izbirajo še med nekaterimi drugimi izdelki. Tako ponujamo različna merila, ki omogočajo natančno in precizno delo.  Široka je tudi ponudba brusilnikov in ščetk, ki jih po končanem rezanju nujno potrebujemo, saj je na izdelkih po rezanju potrebno posneti srh, da je rez glasek in čist. Na razpolago je več različnih ščetkalnih strojev, ki jih je potrebno izbrati v odvisnosti od zahtev in potrebnih kapacitet. Poleg tega ponujamo tudi tračne brusilnike za univerzalno brušenje obdelovancev v proizvodnji. Ker je rezanje kovine in lesa povezano s prašenjem pa smo pripravili tudi pestro ponudbo odsesovalnih filtrirnih naprav. Nenazadnje pa ne smemo pozabiti omeniti emulzij in premazov, ki jih lahko naročite v Stormi.

 

V primeru dodatnih vprašanj smo vam na voljo tako po telefonu kot tudi po e-pošti, kjer vam bomo z veseljem odgovorili na vprašanja, ki se vam pred nakupom krožnih žag še zastavljajo ter vam tako pomagali do pravilne odločitve pri nakupu žage, ki vam bo tako služila vrsto let. Seveda pa bomo veseli tudi vašega obiska v naši poslovalnici, kjer se lahko o kvaliteti izdelkov prepričate na lastne oči.