Tračna horizontalna žaga – nujno potrebna v čisto vsaki delavnici

Tračna žaga je naprava oziroma orodje, nepogrešljivo v čisto vsaki delavnici, ki se uporablja za razrez in oblikovanje najrazličnejših materialov, vključno s kovinami in aluminijem, pa tudi robustnim jeklom. Gre za orodje, ki ga zagotovo pozna čisto vsak mojster, čeprav marsikdo niti ne ve, da tračne žage niso primerne le za rezanje lesa. Prisotne so tako v profesionalnih, kot tudi v domačih delavnicah – vsakdo, ki se je žaganja rotil zelo resno, bi moral imeti pri roki horizontalno tračno žago, izjemno uporabno na področju obdelave lesa, kovin, aluminija in drugih materialov. Izbire primerne tračne žage se moramo lotiti previdno. Na prvem mestu ni cena orodja, temveč njegova robustnost, od katere je odvisna življenjska doba in pravilna izbira lista tračne žage. Horizontalne tračne žage so največkrat izdelane iz sive litine, ki zagotavlja togost konstrukcije in tako prispeva k dolgotrajni zmogljivosti tračne žage pri opravljanju njenih nalog. Danes so na trgu zelo priljubljene tračne žage priznanega proizvajalca Makita, ki jih odlikuje odlično razmerje med kakovostjo in ceno.

 

Tračna žaga Makita

 

Model izberemo glede na delo, ki ga nameravamo opravljati

Različni modeli tračnih žag so namenjeni različnim načinom uporabe. Medtem ko so nekateri modeli namenjeni domači uporabi, so drugi idealni za profesionalno uporabo. Z izbiro kakovostne horizontalne tračne žage si bomo zagotovili, da bo delo opravljeno hitro in zanesljivo. Posamezni modeli se med seboj razlikujejo predvsem po stopnji avtomatizacije (lahko so polavtomatski, avtomatski ali ročni) in seveda po izvedbi, zato za vsak način uporabe z malo izkušnjami najdemo primerno napravo. Tračna žaga naj zagotavlja dobro dušenje vibracij. Ker je na trgu na voljo zares široka paleta različnih modelov tračnih žag, tako horizontalnih kot tudi vertikalnih, se pri izbiri nikar ne prenaglite in raje natančno preverite lastnosti vsakega modela.

 

Tračne žage Woodmizer na enem mestu

Woodmizer je z več kot 75.000 žagami v obratovanju v več kot 100 državah po svetu, nesporno vodilno podjetje v žaganju s tankim robom. V prodajnem programu podjetja Storma so se zato znašle tudi vrhunske tračne žage Woodmizer, namenjene domači ali profesionalni uporabi, kar je odvisno od izbranega modela. Horizontalne tračne žage Woodmizer spremlja mnogo inovacij trdnosti, učinkovitosti, enostavne uporabe in pregleda uporabnika. Orodje je inovativnih oblik, zato zlahka prenaša stalne in težje obremenitve. Ponaša se z odličnimi tehničnimi specifikacijami in z različnimi možnostmi dodatne opreme. Tračne žage Woodmizer spremljajo nizki stroški vzdrževanja, majhna poraba elektrike, visoka zanesljivost, garancija in ugodni tračni listi z dolgo življenjsko dobo.

 

Nikar ne pozabite izbrati primerne tračne liste

Pri delu s horizontalno tračno žago so obremenjeni predvsem tračni listi, saj se tekom dela obrabljajo, zato lahko delo postane moteno, rezultati pa slabše kakovostni. Ključnega pomena je primerna izbira glede na model tračne žage, ki ga je občasno potrebno zamenjati ali nabrusiti in tračna žaga bo spet brezhibno rezala. Različne modele tračnih žag Makita in drugih si lahko ogledate v odlični ponudbi podjetja Storma, ki je že od leta 2007 eno od vodilnih slovenskih podjetij na področju lesnoobdelovalnih in reciklažnih tehnologij. Največja prednost podjetja je v stalni nadgradnji znanja zaposlenih in pridobivanja izkušenj neposredno od strank, kar podjetju zagotavlja potrebni "know-how" za svetovanje in izvedbo novih projektov. Poleg svetovanja pri izbiri primerne horizontalne tračne žage in drugih naprav vam v podjetju nudijo tudi servis naprav. Kakovostne tračne žage uporabniku omogočajo rezanje različnih materialov, ki so različnih velikosti, ker pa je veliko odvisno od izbranega modela, o lastnostih posameznega povprašajte strokovnjake iz podjetja Storma, ki vam bodo z veseljem odgovorili na vsa vprašanja.

 

List za tračno žago