Vrhunska tračna žaga za kovino in kakovostni listi za tračne žage

Tračna žaga se uporablja za razrez različnih materialov, palic in tudi polnih materialov v malih ali večjih profilih. Tračna žaga je lahko namenjena rezanju kovin, (npr. železa) in ostalih materialov, dostopne pa so v različnih modelih: gravitacijske, dvosteberne tračne žage, valjčne proge, merilni sistemi. Gravitacijske žage so: manualne za ravni rez, polavtomatske za ravni rez, avtomatske za ravno rezanje, manualne za kotni rez, polavtomatske za kotni rez in avtomatske za kotno rezanje. Dvosteberne tračne žage so namenjene za polavtomatsko ravno rezanje in avtomatsko ravno rezanje, polavtomatsko in avtomatsko rezanje pod kotom. Modeli tračnih žag so torej različni tako po izvedbi kot po stopnji avtomatizacije. Asortima podjetja Storma d. o. o.  je raznolik in pester, od majhnih namiznih tračnih žag premera rezanje 100 mm, pa vse do velikih s premerom obdelovancev do 2000 mm.

 

Visokokakovostna tračna žaga za kovino Bomar in žage ostalih proizvajalcev

Tračna žaga je orodje, ki je nepogrešljivo v vsaki delavnici. Uporaba žage je široka – uporablja se za razrez in oblikovanje različnih materialov, od barvnih kovin pa vse do aluminija in trdih jekel in železa. Za rezanje kovine morate imeti kakovostno tračno žago, kot je na primer tračna žaga proizvajalca Bomar. Tračna žaga za kovino oziroma železo je najbolj uporabna v industriji in profesionalnih delavnicah, zelo pogosto pa jih najdemo tudi v domačih delavnicah. V prodajnem programu imamo široko paleto tračnih žag za kovino - od namiznih do velikih industrijskih različnih priznanih proizvajalcev. Bomar tračne žage so izredno kakovostne, delo z njimi je zelo udobno. Najbolj pomembno pa je, da je rez, ki ga žaga naredi, gladek in natančen, izdelani izdelki pa zelo kakovostni. Omenjene žage se lahko pohvalijo z izredno dolgo življenjsko dobo, vzdrževanje pa je enostavno. Delo z njimi je zelo udobno, saj so ergonomsko oblikovane in dodelane. Za nemoteno delo potrebujete tudi kakovosten in oster list žage, s pomočjo katerega boste lahko rezali različne profile. Češki proizvajalec Bomar je poskrbel, da je tračna žaga za železo zanesljiva in udobna za delo.

 

tračne žage za profiletračna žaga železo

 

Različni modeli tračnih žag za kovino in razrez ostalih materialov

Glede na namen dela lahko izberete različne modele žag: od polavtomatskih in avtomatskih pa do prenosnih in ročnih. Vse žage iz naše ponudbe so robustne in zagotavljajo dobro dušenje vibracij, pohvalijo pa se lahko tudi s togostjo konstrukcije. Če potrebujete žago za hitro rezanje je velika prednost, če ima žaga hitrovpenjalni primež. Naše visokokakovostne žage za kovino pa so opremljene tudi s hladilnim sistemom. Ko se odločate za nakup, preverite tudi hitrost (stopenjsko nastavljanje hitrosti močno olajša delo), največjo možno kapaciteto rezanja, dimenzije tračnega lista, dosegljivo območje rezanje, dosegljiv kot rezanje, rezalno hitrost, elektromotor, zmogljivost, profil itd.

 

Gravitacijske tračne žage za kovino

V naši ponudbi tračnih žag so tudi gravitacijske, ki imajo enostransko vpet lok, ki se spušča z nagibanjem pod lastno težo oziroma gravitacijsko. Podajna hitrost žage se lahko regulira ročno ali pa hidravlično, odvisno od modela, ki ga izberete. Tovrstne žage so lahko manualne, polavtomatske in avtomatske za ravno rezanje ter manualne, polavtomatske in avtomatske za kotno rezanje. Modeli manualnih žag za ravno rezanje so zasnovani na nagibni tehniki, podajanje pa je izvedeno s pomočjo teže loka žage. Loka ni mogoče zasukati, pod kotom pa lahko režete z obračanjem čeljusti primeža. Ravnost reza in njegova preciznost je zagotovljena s preciznimi vodili traku iz karbidne trdine. Hitrost podajanja se običajno regulira s pomočjo hidravličnega cilindra, in sicer je običajno brezstopenjska. Manualna tračna žaga za kotni rez je zasnovana na nagibni tehniki, podajanje pa je izvedeno s pomočjo teže loga žage oziroma gravitacijsko. Lok je mogoče zasukati v eno ali obe smeri, odvisno od izbranega modela. Več informacij o tračnih žagah za kovino in ostale materiale lahko dobite na naši spletni strani. V primeru kakršnih koli vprašanj pa nas kontaktirajte in z veseljem vam bomo pomagali izbrati primerno žago za vas.

 

Ponudba dvostebernih tračnih žag

Žage so zasnovane na dvosteberni tehniki vodenja loka žage, ki je lahko na masivnih okroglih stebrih ali na prednapetih linearnih vodilih. Vpenjanje obdelovancev, regulacija spuščanja loka in podajanje obdelovancev je delno ali pa v celoti avtomatizirano. Na voljo so različni modeli, in sicer za polavtomatsko in avtomatsko ravno rezanje in rezanje pod kotom. Poleg tračnih žag pa lahko pri nas dobite tudi krožne žage, stroje za ALU in PVC, brusilnike in ščetkalnike, posnemovalce robov, olja in emulzija za mazanje, merila in odsesovalne filtrirne naprave.

 

Oster list tračne žage za kakovostno opravljeno delo

Za kakovostno opravljeno delo je potreben oster in kakovosten list tračne žage. Tudi mi se zavedamo, da je pri delu z žago list zelo obremenjen in da se obrablja. Prav zato je izredno pomembno, da za delo izberete kakovostne liste. V naši ponudbi imamo tudi liste tračne in krožne žage. Ko se vaš star list obrabi, ga preprosto zamenjajte z novim in vaša žaga bo brezhibno delovala še naprej.